Labels

Ais Krim (2) Ayam (15) Bandung (1) Bebola (2) Bergedel (1) Bihun (1) Bihun Goreng (1) Biskut Raya (2) Bolognese (2) Buah-buahan (6) Bubur (3) Burger (1) Carbonara (2) Cekodok (1) Celebration (5) Celup Tepung (1) Cornflakes (1) Couscous (1) Cucur (1) Daging (13) Ekor (2) Ikan (16) Ikan Masin (1) Juadah Istimewa Raya (9) Kambing @ Lamb (1) Kari (3) Kentang (2) Kerabu (1) Ketam (2) Ketupat (2) Kicap (2) Kuetiau (2) Kuih-muih (4) Kupang (1) Kurma (1) Laksa (1) Lala @ kepah (3) Lauk-Pauk (78) Lemang (1) Lempeng (1) Lobak Asin (1) Macaroni (2) Makanan Barat (7) Makanan Jepun (3) Makanan Ringan (10) Masak Lemak (5) Masakan Cina (5) Mee (3) Mi Segera (1) Minuman (3) Nasi (9) Nasi Goreng (5) Nasi Impit (1) Nasi Lemak (1) Noxxa (2) Oden (1) Paru (1) Pasta (5) Pencuci Mulut (9) Pengat (3) Periuk Kera (1) Perut (1) Petai (5) Pisang (3) Popia (1) Puding (3) Pulut (1) Rendang (2) Roti (7) Sambal (16) Sardin (2) Sayur (22) Seafood (26) Shellout (1) Siput (1) Sos (1) Soto (2) Sotong (4) Stim (1) Sup (5) Sushi (2) Taucu (1) Tauhu (1) Telur (9) Telur Asin (3) Telur Itik (2) Telur Padi (1) Telur Puyuh (1) Tempoyak (3) Thai (6) Tips (6) Tomyam (1) Udang (6)

Sweet Cup Corn

Inilah makanan ringan yang paling digemari Niesreena dan Naufal. Sedap! Nak menyediakannya pun senang!

Kat pasar malam berdekatan dengan rumah, harga corn in cup ni dah mencecah RM3 satu cup. Rasanya pun biasa-biasa ajer. Baik buat sendiri, lebih puas hati.

Nak tahu macam mana nak buat yang sedap? Jom tengok resepi kali ni.

Sweet Cup Corn

Bahan-bahan:-

Jagung manis 500 gm
Butter 30 gm
Susu pekat manis 2 sudu besar
Garam secukup rasa

Cara-caranya:-

Bersihkan terlebih dahulu jagung tersebut. Bilas dengan menggunakan air bersih.
Tuskan airnya dan bolehlah dikukus.

Kukus lebih kurang 10-15 minit.

Campurkan butter, susu pekat manis dan garam secukup rasa.

Kacau rata dan bolehlah dihidangkan!

#juliescookingwithluv

No comments: