Sekali sekala makan sardin memang terasa sedap sangat!
Makan dengan nasi panas. Lebih-lebih lagi kalau ada sekali dengan telur dadar dan kicap manis. Sedapnya!
Jom cuba masakan yang mudah tapi sedap ni.
Bahan-bahan:-
Sardin 1 tin besar, aku suka cap King Cup
Bawang besar 1 biji
Bawang putih 3 biji
Cili merah 1 biji
Cili padi ikut tahap pedas suka korang
Limau nipis 1 biji, kalau tak der boleh ganti asam jawa
Gula 2 sudu besar
Garam secukup rasa
Cara-caranya:-
Hiriskan semua bahan-bahan yang ada.
Kemudian tumiskan bahan-bahan tersebut dengan sedikit minyak.
Bila dah agak layu, masukkan sardin.
Perahkan limau atau air asam jawa, gula dan garam secukup rasa.
Biarkan selama lebih kurang 5 minit dan sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba!
#juliescookingwithluv
No comments:
Post a Comment