Pages

Sardin Goreng Asam

Sekali sekala makan sardin memang terasa sedap sangat!

Makan dengan nasi panas. Lebih-lebih lagi kalau ada sekali dengan telur dadar dan kicap manis. Sedapnya!

Jom cuba masakan yang mudah tapi sedap ni.

Sardin Goreng Asam

Bahan-bahan:-

Sardin 1 tin besar, aku suka cap King Cup
Bawang besar 1 biji
Bawang putih 3 biji
Cili merah 1 biji
Cili padi ikut tahap pedas suka korang
Limau nipis 1 biji, kalau tak der boleh ganti asam jawa
Gula 2 sudu besar
Garam secukup rasa

Cara-caranya:-

Hiriskan semua bahan-bahan yang ada.

Kemudian tumiskan bahan-bahan tersebut dengan sedikit minyak.

Bila dah agak layu, masukkan sardin.

Perahkan limau atau air asam jawa, gula dan garam secukup rasa.

Biarkan selama lebih kurang 5 minit dan sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba!

#juliescookingwithluv

No comments:

Post a Comment